حساسیت به نوار بهداشتی پدیده عجیبی نیست اما این حساسیت ها به میزان کمی اتفاق می افتد .نشانه هایی که بعد از حساسیت واژن به نوار بهداشتی یا پد بهداشتی ظاهر می شوند عبارتند از :ایجاد سوزش و خارش در ناحیه واژن ، التهاب و قرمزی پوست این ناحیه ، تورم پوست اطراف واژن ،ایجاد ترشحات سفید رنگ.
پژوهش ها نشان ثابت کرده اند که ۷۰ درصد از حساسیت های نوار های بهداشتی به دلیل وجود چسب در نوار ها به وجود می آید. همچنین آمار های دیگر نشان داده اند که میان هر دو میلیون نفر زن، تنها یک نفر به نوار بهداشتی حساسیت نشان می دهد. به جز مواد حساسیت زای موجود در نوار های بهداشتی ، عوامل دیگر نیز می توانند سبب این حساسیت شوند ، مانند تماس و اصطکاکی که نوار با بدن ایجاد می کند و سبب آزار ناحیه تناسلی می شود.
نوار های بهداشتی معمولا از چندین لایه تتشکیل می شوند که در هر لایه، ماده و جنسی متفاوت به کار می رود.
هر کدام از لایه های موجود در نوار بهداشتی می توانند سبب ایجاد حساسیت در ناحیه تناسلی افراد شوند. مواد موجود در لایه های مختلف نوار های بهداشتی عبارتند از :
– لایه زیرین :
لایه زیرین نوار بهداشتی در بیشتر موارد از ترکیب های پلی اتیلن ساخته می شود. این مواد در تولید لباس ها، طناب ها و … هم استفاده می شوند.
– بخش اصلی جذب کننده :
در همه ی نوار های بهداشتی یک بخشی اصلی و هسته ای وجود دارد که در میان لایه زیرین و رویین قرار می گیرد. این قسمت بیشتر از جنس فوم و سلولز ها ساخته می شود. مواد موجود در قسمت اصلی نوار بهداشتی قدرت جذب بالایی دارند. در برخی از موارد هم نوار های بهداشتی شامل ژل جاذب می باشند.
– لایه رویین :
لایه رویین نوار بهداشتی بخشی است که بیشترین تماس را با بدن دارد. جنس این لایه از نوار بهداشتی بیشتر از پلی اتیلن و اکسید روی و پترولاتیوم می باشد ، که این مواد در مرطوبکننده ها هم یافت می شوند .
– چسب :
لایه ای از چسب هم در نوار بهداشتی ها دیده می شود ، که این قسمت به افراد کمک می کند تا نوار را به لباس زیرشان بچسبانند. در بعضی از نوار ها از چسب های مورد تأیید سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده می شود ، که این چسب ها در چسب های عادی حرارتی و قطره ای و… نیز به کار می روند.
– عطر و رایحه:
برخی از شرکت های تولید کننده وسایل بهداشتی عطر و رایحه ای نیز به محصولات خود اضافه می کنند. پوست بدن بعضی از خانم ها به مواد شیمیایی عطری موجود در نوار های بهداشتی حساس می باشر و این مورد نیز می تواند از موارد حساسیت زا نوار های بهداشتی به شمار آید. بیشتر نوار های بهداشتی رایحه دار در زیر لایه و بخش اصلی جذب کننده مواد عطری دارند، پس امکان اینکه ماده شیمیایی با بدن تماس حاصل پیدا کند ، بسیار پائین می باشد .
راه و روش های درمان کردن حساسیت نسبت به نوار بهداشتی:
اگر از نوار بهداشتی با کیفیتی استفاده می کنید اما نشانه های حساسیت را تجربه می کنید، ممکن است استفاده از نوار بهداشتی ضد حساسیت برای بهبود این مشکل مناسب باشد. نوار های بهداشتی ضد حساسیت برای پوست های حساس تهیه شده اند و معمولا فاقد عطر، رنگ و مواد شیمیایی می باشند و بیشتر از مواد طبیعی ای چون پنبه تهیه می شوند . این نوار های بهداشتی نسبت به نوار های معمولی گران هستند اما می توانند از سلامت شما مراقبت کنند.
لباس های چسبان و تنگ می توانند حساسیت واژن به پد بهداشتی را افزایش دهند ، پس یکی از راه های پیشگیری از بروز این حساسیت در دوران قاعدگی یا زمان استفاده از نوار بهداشتی پوشیدن لباس های زیر آزاد و شلوار های گشاد می باشد تا هوا به صورت آزاد در زیر لباس جریان پیدا کند .
بهره گیری از کمپرس سرد به کاهش درد و کاهش سوزش ناحیه واژن کمک می کند . افرادی که با پدیده حساسیت به نوار بهداشتی رو به رو می شوند می توانند یک کمپرس سرد را روی ناحیه مورد نظر قرار دهند تا درد و التهاب به وجود آمده کاهش یابد . اگر به کمپرس سرد دسترسی ندارید، نشستن روی سرامیک میتواند جایگزین این اقدام باشد.
رعایت کردن بهداشت فردی باعث کم شدن میزان حساسیت واژن به پد و نوار های بهداشتی می شود. برای این کار لازم است در طول روز به صورت مرتب ناحیه تناسلی را با آب گرم شست و شو دهید و بعد از شستن واژن آن را با دستمال تمیز خشک کنید تا میکروب ها و باکتری ها در این ناحیه رشد نکنند.استفاده از صابون و شوینده های مختلف برای شست و شوی واژن سبب افزایش تحریک پذیری این ناحیه می شود پس تنها استفاده از آب ولرم برای این کار کافی می باشد .
یکی از کار هایی که باعث ایجاد حساسیت در ناحیه واژن می شود، باقی ماندن خون خشک شده قاعدگی در این قسمت است . برای از بین بردن حساسیت، می توانید هر شب دوش بگیرید و این ناحیه را به صورت کامل خشک کنید تا رطوبت ناحیه واژن را برای رشد میکروب و باکتری آماده نکند.
اگر در دوران قاعدگی در طول روز فقط از یک عدد نوار بهداشتی استفاده کنید پوست واکنش و حساسیت بیشتری به مواد تشکیل دهنده نوار بهداشتی یا تامپون نشان می دهد . خیلی از پد های بهداشتی، حتی پد های با کیفیت باید تنها برای زمان کوتاهی استفاده شوند . رطوبت طولانی مدت می تواند بر روی پوست این ناحیه تاثیرات نا خوشایندی بگذارد ، به همین دلیل باید نوار بهداشتی را در دوران قاعدگی به صورت مرتب تعویض کرد.
در بعضی از زمان ها علت به وجود آمدن حساسیت به نوار بهداشتی، رطوبت موجود در ناحیه مورد نظر می باشد. برای کم شدن میزان رطوبت در دوره قاعدگی، می توانید از پودر هایی که برای پوست واژن طراحی شده اند استفاده کنید. این پودر ها می توانند یک مانع بین نوار بهداشتی و پوست باشند و از بروز حساسیت های واژن جلوگیری کنند .
حساسیت واژن به نوار بهداشتی ممکن است به دلیل استفاده از نوار بهداشتی های بی کیفیت حاصل شده باشد. در این صورت لازم است که حتما به دنبال خرید نوار بهداشتی های با کیفیت بروید. نوار بهداشتی مورد استفاده شما باید برایتان راحت باشد. علاوه بر این، پد ها و تامپون هایی که انتخاب می کنید باید برای ناحیه تناسلی تان نرم و لطیف باشد. ترکیبات داخلی نوار های بهداشتی نباید در تماس مستقیم با بخش های تناسلی قرار گیرد.با رعایت این نکات می توانید از حساسیت به نوار بهداشتی دوری کنید .
قاعدگی
قاعدگی یا دَشتان که پریود یا عادت ماهانه گفته میشود،به جاری شدن خون از پوشش داخلی رَحِم گفته میشود؛ که بهطور منظم در جنس ماده گونههای خاصی از پستانداران از دوران بلوغ تا دوران پساقاعدگی رخ میدهد.معمولاً این عادت ماهانه در زنان باردار و شیرده اتفاق نمیافتد و بروز قاعدگی در این دورانهای خاص از زندگی زنان متوقف میشود. مدت خونریزی قاعدگی برای چندروز، معمولاً ۳–۵ روز طول میکشد، اما بین۲–۱۰روز نیز میتواند متغیر باشد. هر سیکل قاعدگی بهطور متوسط ۲۸ روز طول میکشد، یک سیکل قاعدگی طبیعی بین ۲۱ تا ۳۵ روز متغیر است.
ترکیب قاعدگی برای نامیدن جریان قاعدگی صحیحتر به نظر میرسد اگرچه افراد از اصطلاح خون قاعدگی استفاده میکنند. در حقیقت ترکیب قاعدگی از مقداری خون، موکوس سرویکس (مخاط دهانهٔ رحم)، ترشحات واژن و بافت اندومتر رحم تشکیل شدهاست. رنگ ترکیب قاعدگی قهوهای متمایل به قرمز، کمی تیرهتر از رنگ خون است.
بسیاری از زنان با ریزش بافت پوششی اندومتر رحم، طی قاعدگی مواجه میشوند. ریزش اندومتر به صورت قطعاتی از بافت رحم که با خون مخلوط است تظاهر مییابد، اغلب این قطعات بافتی، «لخته قاعدگی» نامیده میشود. این لخته قاعدگی معمولاً در زنانی که جریان خون قاعدگی شدیدتری از متوسط نرمال دارند، رخ میدهد. گاهی لخته قاعدگی به اشتباه سقط زودرس رویان تلقی میشود. آنزیمی موسوم به پلاسمین که در بافت اندومتر رحم وجود دارد مانع از تشکیل لخته در ترکیب مایع قاعدگی میشود.
مقدار آهن از دست رفته در هر سیکل قاعدگی نسبتاً ناچیز است. در یک مطالعه زنانی که در سن قبل از دوران پسا قاعدگی قرار داشتند و علایم کمبود آهن را نشان میدادند تحت آندوسکوپی قرار گرفتند. ۸۶ درصد از این زنان دچار یک بیماری در دستگاه گوارش بودند و به اشتباه به خونریزی قاعدگی نسبت داده شده بود.
اولین تجربهٔ قاعدگی در سن بلوغ «منارک» نامیده میشود. متوسط سن بروز منارک ۱۳ سالگی است هر چند که بروز آن میتواند از ۸ تا ۱۸ سالگی متغیر باشد.
دوران قبل از پسا قاعدگی به زمانی گفته میشود که قدرت باروری زنان کاهش مییابد و دفعات خونریزی قاعدگی کاهش مییابد. پسا قاعدگی به زمانی که خونریزی قاعدگی در یک زن کاملاً متوقف میشود و دیگر بارور نخواهد شد گفته میشود، در کشورهای غربی، پسا قاعدگی معمولاً در اواخر دهه ۴۰ و ۵۰ رخ میدهد.
در بسیاری از زنان، تغییرات فیزیکی متعددی در ارتباط با تغییرات طبیعی سطح هورمونهای جنسی طی دوران قاعدگی رخ میدهد و با انقباضات عضلات رحم (کرامپ قاعدگی)، که در قاعدگی ایجاد میشود، همراه میشود. زنان ممکن است با احتباس آب، تغییر در فعالیت جنسی، خستگی، دردناک شدن پستانها، یا تهوع مواجه شوند. تورم بافت پستانی و احساس ناراحتی در پستانها در نتیجهٔ احتباس آب ایجاد میشود. این احساسات گاهی خفیف هستند و گاهی شدید. رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف نمک، کافئین و الکل و برنامهٔ ورزشی مرتب در کنترل تغییرات فیزیکی مرتبط با قاعدگی مؤثر است. معمولاً از این تغییرات فیزیکی مرتبط با قاعدگی به سندرم پیش از قاعدگی یاد میشود. این احساسات از یک شخص به شخص دیگر و از یک چرخه تا چرخهای دیگر متغیر است.
بسیاری از زنان کرامپهای شکمی دردناک را طی دوران قاعدگی تجربه میکنند. عضلات رحم و عضلات شکمی اطراف رحم برای بیرون راندن مایع قاعدگی منقبض میشود اعتقاد بر این است که انقباضات عضلانی رحم با افزایش رها شدن اسیدهای چرب موسوم به پروستاگلاندین از بافت پوششی رحم تولید میشود این کرامپ دیسمنوره اولیه یا دردهای قاعدگی نامیده میشود دیسمنورهٔ اولیه معمولاً طی یک تا دو سال اول زندگی رخ میدهدو ممکن است تا دوران پسا قاعدگی ادامه یابد اما در بسیاری از زنان به تدریج علایم دیسمنوره بعد از اواسط ۲۰ سالگی فروکش نماید. گاهی علایم دیسمنوره در زنان ناتوانکننده است و علت این که چرا در بعضی این علایم وجود دارد و در بعضی وجود ندارد نا مشخص است نشانههای شدید شامل درد انتشار یابنده به هیپ، پشت و ران، تهوع و اسهال یا یبوست مکرر است. درمان بر روی افزایش پروستاگلندین با تجویز داروهای ضد پروستاگلندینها ویا ضدبارداری متمرکز است داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی شامل ایبوپروفن و ناپروکسن ممکن است علایم را سرکوب کند.
دیجی سیتی چیست ؟
Digiciti اینک در آستانهی راه فعالیت، با گسترهای از کالاهای متنوع برای تمام اقشار جامعه و هر ردهی سنی، برای کاربران خود «تجربهی لذتبخش یک خرید اینترنتی» را تداعی میکند. «ارسال سریع»، «ضمانت بهترین قیمت» و «تضمین اصل بودن کالا» سه اصل اولیه است که Digiciti از نخستین روز تاسیس سعی کرده به آن پایبند باشد و با رعایت این سه اصل، حوزههای تازهای را در فروش کالا و خدمات، به دایرهی فعالیت خود افزوده است. گسترهای به وسعت کالای دیجیتال (موبایل، تبلت و کتابخوانها، لپتاپ، کامپیوتر و لوازم جانبی، دوربین، صوتی و تصویری، ماشینهای اداری و لوازم جانبی کالای دیجیتال)، لوازم خانگی (لوازم برقی، آشپزخانه، سرو و پذیرایی، دکوراتیو، خواب و حمام، شستوشو و نظافت و ابزار)، زیبایی و سلامت (عطر، لوازم آرایشی، لوازم بهداشتی، لوازم شخصی برقی، ساعت، زیورآلات، ابزار سلامت)، فرهنگ و هنر (کتاب و مجلات، لوازمتحریر، صنایع دستی، آلات موسیقی، موسیقی، فیلم، نرم افزار و بازی و محتوای آموزشی) و ورزش و سرگرمی (لوازم ورزشی، اسباب بازی، تجهیزات سفر و کفش ورزشی)؛ از برندهای متنوع، متعدد و سرشناس جهانی همچون اپل، سونی، سامسونگ، الجی، اچپی، کانن، بوش، نایک، آدیداس، نیوا و … Digiciti با آغاز فعالیت، با داشتن مراکز توزیع در استان تهران، امکان تحویل کالا را بهصورت رایگان (در مورد خریدهای بیش از دویست هزارتومان) در همان روز ثبت سفارش فراهم کرده است.
گرد آورنده : دیجی سیتی